Termékek Menü

Farsangi palack

Február a farsangi mulatságok ideje. Mi most egy olyan kiegészítőt terveztünk, ami mind dekorációként, mind funkciójában is megfelel a farsangi hangulatnak. Ez a palack dísze lehet a büféasztalnak és jótékonyan elrejti a beletöltött tartalmat. A bejegyzés végén erre is adunk ötletet, tojáslikőr recept formájában.


Anyagok és kellékek

Eszközök



A munka menete:

Kenjünk a formanyomóba vastag réteg könnyű modellező pasztát. Kb 1-2 mm-re álljon ki az alapból. (Erre azért van szükség, mert száradás közben a paszta összehúzódik és ha túl vékony, akkor nem tudjuk majd kivenni a mintanyomóból.)


Szintén kenjünk modellező pasztát a szilikon öntőformába, de itt gondosan húzzuk le a felesleget. Hagyjuk mindkettőt alaposan megszáradni, ha lehet 24 órát, de minimum 12-t. Húzzuk le a megszáradt anyagot a mintanyomóról.


A szilikonból is kivehetjük a formákat.


Ragasszuk fel heavy body géllel az egyes darabokat: az egyik oldalra a méretre vágott steampunk mintát,


a következő oldalra a fa álarcokat,


az azt követőre a sarkokat,


végül a negyedikre a fa fogaskerekeket, tetszés szerint.


Fessük be fekete akrillal, stencilecsettel a teljes felületet, ügyeljünk arra, hogy a mélyedésekbe is kerüljön a festékből. Hagyjuk megszáradni. A palack nyakára és éleire kicsit vastagabb rétegben vigyünk fel fekete gessot. Ezt stencilecsettel, vagy festőkéssel is megtehetjük. Ezt is hagyjuk megszáradni.


Szivacsecsettel (vagy az ujjunkkal) tetszés szerinti színekkel emeljük ki a ragasztott formákat viaszpasztákkal.


Egy kicsit hagyjuk ezt is száradni (a teljes száradás hosszabb időt vesz igénybe), majd tetszés szerint ragasszunk tollakat a palackra.


Tojáslikőr:

  • 5 tojás sárgája
  • 250 g porcukor
  • 1 vanília rúd, vagy 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 l felforralt és lehűtött tej
  • 1-1,5 dl alkohol (96%)

A tojások sárgáját a porcukorral és a vanília kikapart belével, vagy a vaníliás cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett lassanként hozzáöntjük a tejet. Végül az alkoholt is belekeverjük az italba. Jól lehűtve kínáljuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: farsang

Keresés